Agile Coach Camp – Albota, Romania, 2017

Agile Coach Camp este un eveniment organizat de comunitate Agile Works ce reunește oameni pasionați de metodologia Agile într-un cadru relaxat ce facilitează schimbul de cunoștințe și experiență. Evenimentul aflat la doua ediție a fost organizat într-un loc superb: Păstrăvăria Albota, județul Sibiu. Aerul curat și peisajul mirific au asigurat o sursă de inspirație pentru subiectele interesante propuse de participanți.

Formatul este unul deschis, folosind tehnica Open Space, în care subiectele sunt propuse ad-hoc de către participanți.

Comunitatea Agile din România a crescut foarte mult în ultimii ani așa că evenimentul a atras un număr mare de participanți. Aproximativ 50 de Agile Coach, Scrum Masteri, Product people și dezvoltatori software au fost prezenți. Atmosfera a fost una foarte prietenoasă, relaxată și plină de momente fun.

M-au interesat în mod special sesiunile despre rolul de Agile Coach și Product Owner pe care le studiez pentru teză. Sunt roluri dificil de definit pentru că depind de contextul companiei, personalitate, calități individuale.

Eu am propus două sesiuni în prima zi în care am povestit despre rezultatele pe care le-am obținut în primul an de cercetare și direcțiile viitoare de studiu. În a doua sesiune am facilitat un exercițiu de conștientizare asupra procesului propriu de învățare.

Evenimentul a fost unul foarte reușit. Sunt tare recunoscător că am avut ocazia să particip și le multumesc celor care și-au dedicat timpul pentru a face lucrurile să se întâmple.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *