Despre mine

Mă numesc Eduard Nicolae BUDACU. Prietenii îmi spun Nicu.

Sunt pasionat de dezvoltare software, echipe agile și dezvoltare personală.

Mi-am început cariera de programator în liceu lucrând la siteul clasei și mai apoi dezvoltând website-uri ca freelancer. Am terminat Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică în 2010. Apoi am urmat programul de master SIMPRE pe care l-am terminat în anul 2014 prezentând un studiu privind un proiect în care am aplicat abordările agile.

În intervalul 2007 – 2010 am lucrat ca programator PHP la o firmă ce dezvoltă soluții pentru hoteluri și restaurante. Formarea ca specialist în IT am avut-o la Zitec unde am cunoscut mulți oameni care fac lucrurile să se întâmple cu pasiune. De la ei am învățat foarte multe despre întreg procesul de dezvoltare, am lucrat în echipa și am avut ocazia să coordonez echipe cu care am livrat proiecte de care mă mândresc.

Din 2015 lucrez ca Agile Coach cu misiunea de a sprijinii echipele să devină performante folosind principii și practici de agilitate. Am fondat DOvelopers CONNECT cu scopul de a crea o comunitate de oameni pasionați care își doresc să contribuie la creșterea sectorului de tehnologie din România și să aibă un impact pozitiv asupra vieții oamenilor din industrie.

Domn profesor Ion IVAN mi-a stârnit curiozitatea pentru cercetare și la îndemnul dânsului am început un stagiu de doctorat.

Prin proiectul de cercetare mi-am propus să adun cunoștințe, să deprind abilități de cercetare și de analiză a datelor, să obțin rezultate cu valoare practică și să contribui în comunitate. În prezent mă implic în activitatea didactică și îmbin cercetarea cu activitatea de cosultanță și training Agile.

Prin îndrumarea atentă a domnului profesor Paul POCATILU am reușit să transform obiectivele din acest demers de cercetare în rezultate concrete și am deprins abilitatea de a publica și de a mă exprima coerent în scris.

Facebook
LinkedIN
Blog personal

eduard.budacu@gmail.com
eduard.budacu@csie.ase.ro